in , , ,

Hip-Hop Μεταθανάτια album που Έφτασαν την Κορυφή των Charts

Pop Smoke – Shoot For The Stars, Aim For The Moon

Το πρώτο εκτεταμένο δισκογραφικό έργο του drill star απ΄το Brooklyn, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια και προσοχή.

Την κυκλοφορία του album αυτού επιμελήθηκε ο 50 Cent, o οποίος με την συναίνεση της οικογένειας του νεαρού Pop και την βοήθεια τους, υπήρξε σημάντικος παράγοντας για την ολοκλήρωση του.

To πολυσυζητημένο έργο του Pop Smoke “Shoot For The Stars, Aim For The Moon” είναι εκείνο που τον έφτασε στην κατάκτηση της κορυφής του Billboard Hot 200.

O νέος αυτός δίσκος κυκλοφόρησε 5 μήνες μετά το θάνατο του, λόγω των συγκυριών, στις 3 Ιουλίου 2020. Διαθέτει 19 κομμάτια, τα οποία συνδυάζουν διαφορετικά στυλ μουσικής βασιζόμενα σε συνεργασίες με άτομα του χώρου που τον σέβονταν και εξακολουθούν να τον σέβονται.

Ο αδικοχαμένος Pop δεν κατάφερε να δει την επιτυχία του μοναδικού του album, να φτάνει την κορυφή. (Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ).

Notorious B.I.G. – Life After Death

O εκπρόσωπος της East Coast, Νotoriοus B.I.G. είναι αναμφισβήτητα ένας εκ των κορυφαίων που έπιασαν το mic ποτέ. Το δεύτερο και τελευταίο του album κυκλοφόρησε 16 μέρες μετά τον θάνατο του, στην ηλικία των 24 ετών.

Advertisements

Ο Biggie, ο οποίος φαίνεται καθ ‘όλη την πορεία του, στο χώρο της hip-hop σκηνής, να ήταν προετοιμασμένος για τον θάνατο του· κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο “Ready To Die” και το τελευταίο του album με τίτλο “Life After Death”. Το τελευταίο έφτασε την κορυφή του Billboard (12 Απριλίου 1997) και παρέμεινε στα charts για το συντριπτικό διάστημα των 87 βδομάδων!

Οι εντυπωσιακές αφηγήσεις ιστοριών του σε κομμάτια όπως το: “You’re Nobody (Till’ Somebody Kills You)”, καθώς και οι club-friendly επιτυχίες του: “Hypnotize”, “Nasty Boy” μεταξύ άλλων, τον καθιέρωσαν ως έναν απ΄ τους σπουδαιότερους που το έκαναν ποτέ…

Άραζε στην μεζονέτα, καθώς οραματιζόταν coupe αμάξια, πριβέ Jets και ήθελε να πουλήσει δίσκους όπως έκανε, τότε, ο Snoop Dogg. Ο ΒIG μπορεί να μην ήταν εδώ για να το δει, αλλά το ήξερε πριν συμβεί. Δημιούργησε μια εναλλακτική πραγματικότητα και την έζησε μέχρι τον θάνατο του, αλλά και μετά απ’ αυτόν.

Κανείς δεν μπορεί να πει πως ο Notorious δεν άφησε ένα τεράστιο στίγμα στην hip-hop σκηνή ακόμα και αν είστε θαυμαστής του 2Pac και της West Coast, αντίστοιχα.

Juice WRLD – Legends Never Die

Το πρώτο μεταθανάτιο album του Jarad Higgins, έχει κυκλοφορήσει μόλις μερικές μέρες, όμως βρίσκεται ήδη στον δρόμο για ένα ιστορικό ντεμπούτο.

Υπάρχει μια αισθητή εξοικίωση στην μουσική του, αν και δεν είναι πλέον μαζί μας. Είναι εύκολο να εξαναγκάσεις συγκρίσεις μεταξύ άλλων ‘sad-boys’, emo rappers, αλλά όταν ο Jarad κυκλοφορούσε κομμάτια, μπορούμε να πούμε πως ξεχώριζε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο του στυλ του.

Εμπνευσμένος από στοιχεία της γενέτειρας του, το Chicago, καθώς και μία σύνδεση του με εμφανή pop στοιχεία, ήταν αυτά που του έδωσαν την δυνατότητα να ελίσσεται μεταξύ διαφόρων μουσικών ειδών, αντί να περιορίζει τον ήχο του σε ένα.

Advertisements

Στο intro του album, “Anxiety” ακούμε ένα απόσπασμα από συνέντευξη του, στην οποία ο Higgins συνόψισε το μήνυμα του: «Τα υλικά αγαθά και τα χρήματα, στα αλήθεια δεν σημαίνουν τίποτα. Όπως γνωρίζετε, η ερωτική μου σχέση είναι μια χαρά, έχω χρήματα, αλλά υπάρχουν ακόμη και άλλα ζητήματα για να εκφράσουμε.»

To “Legends Never Die” είναι μια ευρύτατη προσπάθεια 21 κομματιών, που αποτίει τα απαραίτητα εύσημα στον ταλαντούχο rapper, αν και μοιάζει διογκωμένο έτσι ώστε να μπορεί να μας δώσει μια πληρέστερη άποψη για εκείνον.

Με περισσότερα από 2.000 ακυκλοφόρητα τραγούδια στο ‘θησαυροφυλάκιο’ του, οι άνθρωποι που συνεργαζόντουσαν και βρίσκονταν κοντά του, ικανοποίησαν το αίτημα των fans που αποζητούσαν περισσότερα από μια φωνή που χάθηκε πολύ νωρίς. Η συγκεκριμένη έκδοση διασφαλίζει πως η περιουσία του θα εξασφαλιστεί, αλλά το συγκεκριμένο album δεν φαίνεται να αποδίδει δικαιοσύνη στην γενικότερη κληρονομιά του.

(Bonus) Mac Miller – Circles

Το album του Mac Miller, “Circles” -το οποίο προοριζόταν να διαδεχθεί αυτό που αποδείχθηκε και το τελευταίο του LP, “Swimming”- κυκλοφόρησε στις 17 Ιανουαρίου του 2020.

Ο Malcolm δούλευε πάνω στο “Circles” την εποχή του θανάτου του, το 2018. Η οικογένεια του είχε αναφέρει πως το LP υποτιθέμενα θα έχει έναν διακριτό, αλλά ταυτόχρονα συμπληρωματικό ήχο με το “Swimming”, καθώς η γενικότερη ιδέα ήταν ένα ‘πάντρεμα’ των δύο αυτών έργων, με τον τελικό τίτλο “Swimming in Circles”. O Miller συνεργαζόταν στο εν λόγω album, “Circles”, με τον παραγωγό Jon Brion, ο οποίος συνείσφερε επίσης στο “Swimming”.

View this post on Instagram

Circles. January 17.

A post shared by Mac (@macmiller) on

Advertisements

Το “Swimming” υπαινίχθηκε έναν καλλιτέχνη που είχε καθαρίσει το μυαλό του και βρίσκει το πάτημα του. Το “Circles” παρέχει κάποια ανάλυση και βοηθάει στο να ξεδιπλωθεί η τελική του σκέψη.

Ο Miller πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2018, ένα μήνα και κάτι αφότου κυκλοφόρησε το “Swimming”. H αιτία ήταν κατά λάθος υπερδοσολογία, με τις αρχές της κομητείας του L.A. να βρίσκουν φαιντανύλη, κοκαΐνη και αλκοόλ στον οργανισμό του. Το περασμένο φθινόπωρο, 3 άνδρες κατηγορήθηκαν πως εμπλέκονται με τον θάνατο του, εκ των οποίων ο ένας δήλωσε αθώος.

Το “Circles” αποτέλεσε το 4ο ολοκληρωμένο δισκογραφικό έργο του Mac Miller, ένα καθαρό και πλήρες album που συμπεριλαμβάνεται στον βασικό κατάλογο, μαζί με τα mixtapes, που διαμόρφωσαν την φήμη του αγαπημένου αυτού καλλιτέχνη.

Advertisements

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0