in , , , ,

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 16χρονο φαινόμενο: The Kid LAROI

Υπάρχουν πολλοί νεαροί rapper που έχουν κάνει μουσική και ως ακόλουθο απέκτησαν φήμη και επιτυχία μέσω του internet. Το θέμα ειναι όμως, πως οι περισσότεροι από αυτούς το κάνουν στις αντίστοιχες χώρες τους, χωρίς να διασχίζουν τα σύνορα και να αποκτούν διεθνούς απήχηση, στην παγκόσμια αγορά. Ο (πλέον) 16χρονος The Kid LAROI από την άλλη, το έχει κατορθώσει αυτό και με πολλή μεγάλη επιτυχία.

Γεννημένος στο Sydney της Αυστραλίας, ο Charlton Kenneth Jeffrey Howard ανακάλυψε για πρώτη φορά την rap κάνοντας freestyle στην ηλικία των 9 ετών (!), εμπνευσμένος απο την μουσική που έπαιζε η μητέρα του, τριγύρω του. (Fugees, Tupac, Erykah Badu).

Άρχιζε να ανεβάζει τις μπάρες του στο Facebook, έτσι σιγά σιγά ξεκίνησε να αποκτάει followers και μαζί με αυτούς, πολύτιμο ηθικό. Μάλιστα, στα 13 του άρχιζε να ηχογραφεί σε studio, χάρη στον τότε manager του. Αυτές οι ώρες που πέρασε σε εκείνο τον χώρο, σύντομα θα έδιναν μία άλλη τροπή στην ζωή του.

To EP που δημιουργήθηκε στο studio ονομάτι “14 with a Dream”, κυκλοφόρησε το 2018. Αυτή η απόπειρα έφερε τον Laroi στο ραντάρ τόσο στην τοπική, όσο και την κρατική πλευρά. Για κάποιον τόσο νέο, η έφεση του βασίστηκε στην καλομελετημένη ηχογράφηση και μελωδική του παράδοση. Στην ουσία πρόκειται για έναν έφηβο που ασχολείται με τα όμορφα και τα άσχημα του ρομαντισμού και της ζωης, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει χάσει την ικανότητα του να την απολαμβάνει.

Μετά την κυκλοφορία του EP, καθώς και το αυξανόμενο fan base του, ο Laroi υπέγραψε μια συμφωνία με την Columbia Records. Αυτό το κατάφερε εν μέσω της υπογραφής του με τον Lil Bibby και τον αδερφό του G-Money, συνδιευθύνοντα σύμβουλο (co-CEO) του δισκογραφικού τους label ‘Grade A Productions’, το 2019. Ενώ τα αδέρφια είχαν στο roster τους ήδη τον Juice WRLD, υπογράφοντας τον The Kid Laroi διεύρυναν τους ορίζοντες τους και ταυτόχρονα παρείχαν στον νεαρό αυστραλό έναν έμπιστο μέντορα. Λίγο αργότερα, ο Laroi ακολούθησε τον Juice WRLD στο πολυπετυχημένο “Death Race For Love Tour” του και στην συνέχεια κυκλοφόρησε το πρώτο ιδιαίτερα δημοφιλές κομμάτι του “Let Her Go” τον Δεκέμβριο του 2019, το οποίο έχει παίξει τουλάχιστον 40 εκατομμύρια φορές μέχρι σήμερα στο Spotify.

Advertisements

Στην συνέχεια, ακολούθησε ένα κομμάτι με την συμμετοχή ενός άλλου νεαρού και πλέον καθιερωμένου ‘star’, ο λόγος για τον Lil Tecca. To “Diva”, το οποίο έχει φτάσει να έχει εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές στο όνομα του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από λίγο καιρό δουλεύει πάνω σε επερχόμενο τραγούδι με τον ‘big bro’ του, Juice WRLD, για το κομμάτι τους με τίτλο “Go”, το οποίο κυκλοφόρησε για το κοινό 6 μήνες μετά τον τραγικό του θάνατο. Μάλιστα, στο μουσικό video βλέπουμε τον Jarad να λέει πως δωρίζει ένα πολύτιμο verse στον νεαρό Charlton, για τα 16α γενέθλια του. Οι δυο τους εκείνη την περίοδο, βρισκόντουσαν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Μύκονο και το δώρο προήλθε, υποτίθεται, επειδή ο Juice WRLD δεν κατάφερε να παρευρεθεί σε ένα δείπνο που είχαν κλείσει με το team. “That’s a 200,000$ gift lil bro”, είπε ο Juice κατά την διάρκεια της ηχογράφησης, στο home studio που είχαν κλείσει κατά την διαμονή τους στο νησί.

Advertisements

“That’s a 200,000$ gift lil bro”

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Laroi σε μια συνέντευξη του στο Billboard για το σκηνικό: «Πήγαμε για φαγητό, στον Salt Bae, αλλά δεν ήρθε. Όταν γυρίσαμε πίσω στο ξενοδοχείο, είχε μόλις ξυπνήσει και είπε: “Συγνώμη που έχασα το δείπνο bro, αλλά για τα γενέθλια σου, θα σου δώσω ένα verse!”. Έτσι λοιπόν όπως καθόμασταν, του έδειξα μερικά από τα τραγούδια που πίστευα πως θα του ταιριάζουν, ώσπου άκουσε το “Go” και ήταν σε φάση: “Ναι αυτό είναι, πάμε!”. Μετά ηχογράφησε το verse και ήταν απλά άρρωστο.»

Τώρα με το όνομα του να παίζει ήδη παντού και με το νέο του mixtape με τον τίτλο “F*ck Love”, να έρχεται, μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η ασταμάτητα επιτυχημένη, μέχρι τώρα πορεία του.

Advertisements

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0