in , ,

Μετά την αποφυλάκιση του ο 6ix9ine σπάει το internet!

 Είναι επίσημο· ο Tekashi επέστρεψε. Ο rapper από το Brooklyn της Νέας Υόρκης έκανε Live στο instagram την Παρασκευή το απόγευμα (8 Μαΐου). Λίγο μετά από το release της νέας αλλά και αναμφισβήτητα, αμφιλεγόμενης επιτυχίας του. Μάλιστα, κατέφερε να περάσει τον πήχη που είχαν ορίσει πριν από εκείνον artists όπως: Eminem, Taylor Swift, Ariana Grande κ.α

 Για την ακρίβεια, ξεπέρασε το ρεκόρ του ‘Rap God’ για το diss track του ‘killshot’ και τα 38.1 εκατομμύρια views που συσσώρεψε σε διάστημα 24 ωρών, διότι εκείνος κατόρθωσε να φτάσει το εξωφρενικό ποσό των 43 εκατομμυρίων views με το «Gooba» το οποίο έγινε κατευθείαν #1 trending video στο Youtube χάρις την ευφάνταστη και πολύχρωμη αισθητική που χαρακτηρίζει τον μεξικανό hit-maker.

-Πώς του δόθηκε αυτή η μοναδική ευκαιρία να κάνει κατι τόσο πρωτάκουστο, όπως το να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των charts ενώ συνεχίζει ταυτόχρονα να εκτίει την ποινή του ‘κανονικά’ υπό περιορισμούς;

Απλά συνέβη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου ο δικαστής Paul Engelmayer όρισε πως ο Daniel “Tekashi 6ix9ine” Hernandez θα έπρεπε να απελευθερωθεί από την ιδιωτική φυλακή όπου βρισκόταν και να συνεχίσει την 24μηνη ποινή του υπό κατοίκον περιορισμό. Αυτό έγινε πραγματικότητα λόγω του ιατρικού ιστορικού του σε συνδυασμό με την πανδημία του Covid-19. Η απόφαση σήμαινε πως ο 6ix9ine θα περάσει το υπόλοιπο της ποινής του, η οποία ορίστηκε αφότου συμφώνησε να συνεργαστεί με τις ιδιωτικές αρχές (DHS, NYPD, ATF κλπ.) οι οποίες εξέδωσαν την κατηγορία του και να καταθέσει εναντίον της πρώην συμμορίας του. (Τρελό beef και προϊστορία περί αυτού.)

Αυτό που αναρωτιούνται τα εκατομμύρια που παρακολούθησαν την επιστροφή του μεγαλύτερου τρολλ της hip-hop σκηνής ωστόσο είναι:

-Νιώθει όντως τιμωρημένος και μετανιωμένος αφότου βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης;

-Θα μπορέσει να αναγνωρίσει τις οικογένειες των πρώην φίλων και συνεργατών του, καθώς και την ζημιά που επέφερε στην ζωή τους;

-Θα κάνει έστω την απόπειρα να απολογηθεί;

Στην ακρόαση καταδίκης του (Δεκέμβριος ’19) μίλησε για το πως θα χρησιμοποιούσε την δημοσιότητα του, όταν και αν κέρδιζε ξανά την ελευθερία του:

 «Προχωρώντας προς τα εμπρός θέλω να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου (instagram) για να διορθώσω τα λάθη μου», είπε στον δικαστή Paul Engelmayer. «Θέλω να εμπνεύσω τη νεολαία. Η δράση μου που προχωράει, θα πει μια πραγματική ιστορία επιτυχημένης ανάπτυξης, λύτρωσης και προθυμίας για αλλαγή».

Αυτή δεν είναι η ιστορία που είδαμε Live την Παρασκευή. Αντί αυτού είδαμε έναν 24χρονο άντρα που είχε εμμονή με τα χρήματα, τη δημοτικότητα, τους haters και την εκδίκηση. Ο 6ix9ine επέστρεψε πίσω στο να παίζει τον αγαπημένο του ρόλο: ο selfmade νεόπλουτος που δεν συμμορφώνεται με τους άγραφους νόμους του δρόμου αλλά κερδίζει όπως και να ‘χει.

Advertisements

Ακολουθεί μεταφραζόμενο απόσπασμα:

«Που ήταν η αφοσίωση σου όταν κοιμόσουν με την μαμά του μωρού μου;» φώναξε. (Πρέπει να σημειωθεί ότι η αναφορά «μαμά μωρού» απορρίφθηκε τόσο από την πρώην του 6ix9ine, Sara Molina όσο και από τον πρώην Manager του, Kifano «Shotti» Jordan.)

«Που ήταν η αφοσίωση σου όταν πίαστηκες με κοριό προσπαθώντας να με σκοτώσεις;»

«Που ήταν η αφοσίωση σας όταν πήγατε να απαγάγετε την μητέρα μου;»

«Που ήταν η αφοσίωση σας όταν μου κλέβατε εκατομμύρια δολάρια;»

«Που ήταν;»

O 6ix9ine επέμεινε στο θέμα της αφοσιώσης και πρόσθεσε. «Τι έκανα λάθος;» ρώτησε ξανά. «Τι; Έπρεπε να ήμουν πιστός στους τύπους που με απήγαγαν, με έδειραν ενώ με βιντεοσκοπούσαν και όλα αυτάΘα έπρεπε να είμαι πιστός σε κάτι τέτοιο;»

Υπήρχε μια αναλαμπή -και μάλλον θα σας διαφύγει- το κράξιμο στοv Shotti: 

« Όταν συνάντησα τον son, κοιμόταν σε μια κουβέρτα. Αλλά δεν άκουγες γενικώς λόγια έμπνευσης για τη νεολαία. Καμία συγγνώμη, ή ακόμη και αναγνώριση, για τη μακρά ιστορία της κακοποίησης που έγινε δημόσια κατά τη διάρκεια της υπόθεσης.
Καμία συγγνώμη για τα θύματα της ένοπλης ληστείας που χαρωπά βιντεοσκόπησε.
Μόνο λίστες με τα λάθη που του χρεώθηκαν, και γιατί αυτά τα λάθη τον καθιστούν άμεμπτο. »

Αν μας λένε κάτι το κορυφαίο hit, αλλά και το Live στο insta είναι πως το show του 6ix9ine όπως και η απίστευτη πραγματικότητα του, τα beef, τα κόλπα και οι αποφυγές του· είναι πάλι πίσω και σε πλήρη εξέλιξη.

Και όλοι μας συντονιζόμαστε ταυτοχρόνως.

Τι να έχει ακόμη να μας δώσει, ο ίσως πιο controversial rapper των τελευταίων ετών;

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0