in ,

Οι Juicy J & Dj Paul χτυπούν τους $uicideboy$ με αγωγή 6.4 εκατομμυρίων για πνευματικά δικαιώματα!

Τα μέλη των θρυλικών Three 6 Mafia, Juicy και Dj Paul, έχουν καταθέσει αγωγή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον των $uicideboy$, για παράνομη δειγματοληψία (sampling) της μουσικής τους.

Οι βετεράνοι καλλιτέχνες της Hip-Hop κατηγόρησαν το group από την Νέα Ορλεάνη για κλοπή τραγουδιών τους όπως τα: “Sippin on Some Syrup”, “Where’s Da Bud”, “Charging These Hoes”, “Chickenhead”, “Robbers”, “Crucifix” και “Now I’m High, Really High”.

Οι Dj Paul και Juicy J ισχυρίζονται ότι συνολικά, τα τραγούδια φτάνουν τα 35 (!) και πως τα μετέτρεψαν σε κομμάτια για το album τους ‘I Want to Die in New Orleans’ και σε άλλα project.

Η αγωγή υποβλήθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, στην κεντρική περιφέρεια της California και ισχυρίζεται πως τα μέλη των $uicideboy$, Scrim και Ruby Da Cherry, καθώς και το label του G59 Recordings, είναι ένοχοι για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο, οι $uicideboy$ αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς και υποστηρίζουν πως έλαβαν προφορική άδεια με αντάλλαγμα την παραγωγή τουλάχιστον 12 τραγουδιών για τον Juicy J.

Advertisements

Παραδόξως, οι ίδιοι ρίχνουν και άλλο λάδι στην φωτιά, λέγοντας πως μάλιστα, σε μια συνάντηση τους με τον σωματοφύλακα του Juicy J πιάστηκαν κορόιδα και πως τους ‘έφαγε’ 30.000$, ενώ ο Paul Dj φέρεται να έκλεψε 6 από τα τραγούδια τους και να τα χρησιμοποίησε σε μια κυκλοφορία με τον τίτλο ‘$uicide 6ix’ από το group ‘Seed of 6’, των οποίων τα μέλη είναι τα 3 ανήψια του Dj Paul.

Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι ο Paul kai o J «απέτυχαν να καθαρίσουν τα δείγματα που περιέχονται σε συγκεκριμένα τραγούδια για τα οποία κατηγορούν τους $ucideboy$ για κλοπή» και τα πνευματικά δικαιώματα που κατέχουν είναι άκυρα επειδή ελήφθησαν με δόλο ή άλλο ανάρμοστο τρόπο.

Παρ’ όλα αυτά, οι Juicy J και Dj Paul ζητάνε 1.200.000$ σε αποζημιώσεις και πραγματικές ζημιές. Συμπεριλαμβανομένων των κερδών των κατηγορουμένων από παράβαση, συν 5.250.000$ για νόμιμες αποζημιώσεις, συνολικά δηλαδή 6.450.000$!

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο για το ποια από τις δύο πλευρές είναι ένοχη. Συντονιστείτε για τις εξελίξεις.

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0